Tweedehands Christelijke boeken

China’s kerk leeft! – Mary Wang

2,95 incl. BTW

Auteur: Mary Wang
ISBNr: — geen —
Uitgever: De Banier, Ondergrondse kerk, [1979]
Uitgave: Paperback, 146 blz. ; ill.
Conditie: In redelijk goede staat

3 op voorraad

Beschrijving

China’s kerk leeft, verhaal van lijden en terreur ; WAARSCHUWING VOOR HET WESTEN 

Mary Wang schreef dit boek, deels als haar eigen levensverhaal en deels als grimmig beeld van andere christenen die onder het communisme leden of er voor bezweken.

De predikantsdochter Mary Wang beschrijft hoe haar vader in 1951 onderduikt en hoe onder verdachtmaking en via uitoefening van terreur de een na de ander van het gezin verdwijnt en er tenslotte in slaagt de vrije wereld te bereiken. Stellig ging dat vóór 1958, het jaar waarin Mary Wang te Hongkong aankwam, nog gemakkelijker dan in latere jaren. Informatie uit het China van na 1958 bevat het boekje vrijwel niet.

Het loopt uit op een beschrijving van de oprichting en het werk van de Chinese Overseas Christian Mission. We zijn gemakkelijk geneigd boekjes waarin beschreven wordt hoe christenen vervolgd worden hoog aan te slaan. We moeten daarbij wel oog hebben voor de werkelijkheid. De schrijfster, Mary Wang, kiest bewust voor Jezus, op 11-jarige leeftijd, tijdens een “Jeugd voor Christusbijeenkomst”. Dat is niet anders dan een bijeenkomst van de in de Tweede wereldoorlog in de VS ontstane en bij het verdrijven van de Jappen ook naar China overgestoken Youth for Christ. Zo komen we ook de naam van Operatie Mobilisatie tegen, terwijl de predikant die de Chinese Overseas Christian Mission oprichtte kennelijk Methodist heette. ; [vert. uit het Engels door M.A. Wiegman ; voorw. van Frank Houghton].

Zie voor verdere TOELICHTING het VOORWOORD in het boek !

Auteur: Mary Wang (vertaling: uit het Engels door Mej. M.A. Wiegman ;
voorwoord van Frank Houghton].
ISBNr: — geen —

Extra informatie

Gewicht 150 g
Afmetingen 175 × 108 × 12 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “China’s kerk leeft! – Mary Wang” te beoordelen