Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEmancipatieVrouwen in de gemeente van Christus : een exegetische theologie – George en Dora Winston (1997)

Vrouwen in de gemeente van Christus : een exegetische theologie – George en Dora Winston (1997)

5,95 incl. BTW

Auteur: George en Dora Winston
ISBN10:
ISBN13:
9063180942
9789063180942
Uitgever: Novapres, 1997
Uitgave: Paperback, 512 blz.
Kwaliteit: In goede staat

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

Er waren vrouwelijke profeten, apostelen, diakenen en oudsten!

Beschouwing vanuit evangelisch perspectief van de positie van de vrouw in de kerk.

In veel gemeenten en kerkgenootschappen mogen vrouwen niet preken, geen sacramenten bedienen, geen ambt bekleden, geen leiding geven.

George en Dora Winston laten zien dat deze traditie is ontstaan na de tijd van het Nieuwe Testament. Dat zij gebaseerd is op de onbijbelse gedachte dat ‘de man’ geschapen is om leiding te geven en ‘de vrouw’ om onderdanig te zijn.

‘Vrouwen in de gemeente van Christus’ is het resultaat van jarenlang grondige studie van de Bijbel, die zij beschouwen als het geïnspireerde en gezaghebbende Woord van God. Ze laten zich niet leiden door de feministische kritiek op de overheersende positie van de man, maar door Gods Woord. Ze lezen heel goed wat er staat. Dat is de kracht van ‘Vrouwen in de gemeente van Christus’; een goudmijn van heldere en gedegen exegese; een standaardwerk als het gaat over de bijbelse positie van de vrouw in de gemeente van Christus!

Zij analyseren de zes levensterreinen waarop God mannen en vrouwen samen laat functioneren: schepping, staat, arbeidssituatie, huwelijk, gezin en gemeente.

Alleen in het huwelijk is de man het ‘hoofd’ van zijn vrouw. Op alle andere levensterreinen verleent God zowel aan mannen als aan vrouwen gezag. Ook in de gemeente van Christus.

‘Vrouwen in de gemeente van Christus’ wil ons terugbrengen bij het begin, bij de scheppingsorde en bij het voorbeeld van Jezus. Op Pinksteren stortte God zijn Geest uit op mannen en vrouwen. In de tijd van het Nieuwe Testament werden alle discipelen van Jezus ingeschakeld in de verkondiging van het evangelie, de opbouw van de gemeente en de uitoefening van de ambten, zonder onderscheid.

Er waren vrouwelijke profeten, apostelen, diakenen en oudsten. Hoeveel ruimte krijgen vrouwen in onze tijd om de Heer te dienen met de gaven die zij ontvangen hebben?

Dat is het dringende appèl van de Winstons aan de gemeente van nu.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek!

Auteur: George en Dora Winston ; vertaald [uit het Engels] door Evert W. van der Poll.
ISBN:  9063180942 9789063180942  (niet 906318087X 9789063180874 )

Extra informatie

Gewicht 750 g
Afmetingen 230 × 150 × 43 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vrouwen in de gemeente van Christus : een exegetische theologie – George en Dora Winston (1997)” te beoordelen