Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEmancipatieHet testament van de dochters : een bundel exegeses door vrouwen – Saskia de Jong (red.)

Het testament van de dochters : een bundel exegeses door vrouwen – Saskia de Jong (red.)

3,95 incl. BTW

Auteur: Saskia de Jong (red.)
ISBN10:
ISBN13:
9024262410
9789024262410
Uitgever: Kok, 1992
Uitgave: Paperback, 125 blz.
Conditie: In goede staat

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Feministische uitleg van een aantal bijbelpassages over vrouwen uit het Oude en Nieuwe Testament.

Er is vraag naar vernieuwend exegetisch materiaal, gelezen vanuit feministisch perspectief en bestemd voor bijbel- en leerhuisgroepen, de vrouwenbeweging in de kerken e.d. Drs. Saskia de Jong, pr-functionaris bij de Ned. Chr. Vrouwen Bond en redacteur va Informatie, wist een dertiental theologen tot een bijdrage te bewegen. Veel origineel materiaal wordt hierbij geboden, deels over het Oude, deels over het Nieuwe Testament. De bundel beoogt de functie van een feministische postille te vervullen. Aan een vervolg wordt gewerkt.

Recensie(s):
Vrouwen, zowel uit de prot. als de r.k. traditie, schrijven over vrouwen in de Bijbel. Haar uitgangspunt daarbij is dat hoe vrouwvijandig en patriarchaal de Bijbel op sommige punten ook is, zij daar toch haar inspiratie en hoop uit blijven putten. De auteurs zijn aangezocht door een PR-functionaris van de Ned. Chr. Vrouwenbond; de bundel is bedoeld als werkboek voor bijbel- en leerhuisgroepen, de vrouwenbeweging in de kerken enz. Aan het eind van elk artikel worden suggesties voor verwerking en/of literatuur gegeven. Veel gedachten uit dit boek kan men reeds vinden in eerder verschenen materiaal.
(Biblion recensie, Drs. M. van der Grijn.)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Saskia de Jong (red.)
ISBNr: 9024262410 9789024262410

Extra informatie

Gewicht 170 g
Afmetingen 215 × 135 × 11 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het testament van de dochters : een bundel exegeses door vrouwen – Saskia de Jong (red.)” te beoordelen