Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEindtijd en ProfetieZeg ons, wanneer zal dat geschieden? : Christus’ rede in Mattheüs 24 – S. Braaksma

Zeg ons, wanneer zal dat geschieden? : Christus’ rede in Mattheüs 24 – S. Braaksma

2,95 incl. BTW

Auteur: S. Braaksma
ISBN-10:
ISBN-13:
9060155327
9789060155325
Uitgever: De Vuurbaak, 2e druk 1982
Uitgave: Paperback, 148 blz.
Kwaliteit: In goede staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

De rede over de laatste dingen uit de Evangeliën heeft altijd weer de aandacht getrokken van exegeten en dogmatici. Vele zijn de uitlegkundige problemen, aan deze hoofdstukken verbonden. Belangrijke theologische vragen met betrekking tot de tekenen der tijden, de wederkomst, het lot van Jeruzalem komen dan aan de orde.

In dit boek onderneemt de auteur een poging tot nieuwe verklaring, waarbij hij zich verzet tegen de door Ridderbos e.a. gegeven uitleg als zou de beschrijving van Jeruzalem”s val ineen vloeien met de aankondiging van het eindgericht. Met het ”einde” in VS 6, en 14 is volgens Br. bedoeld het einde van de tempel en van Jeruzalem. Vs. 4-28 zouden handelen over de dag des Heeren over Israël/Jeruzalem en de vs. 29-51 over de laatste dag des Heeren. De auteur is consequentie en scherpzinnigheid niet te ontzeggen. Toch heeft hij mij niet overtuigd. De exegese van vs. 14 vind ik gekunsteld. Ook moet de schrijver er toe komen Luc. 17 te betrekken op Jeruzalem”s einde. Terwijl hij ook gedwongen is allerlei trekken uit Matth 24 die boven de val van Jeruzalem uitgaan op die val te betrekken. Theologisch roept zijn stelligname ook vragen op. Heb ik de auteur goed begrepen dan gaat hij toch uit van de veronderstelling dat de kerk in de plaats van Israël gekomen is. Vragen rijzen bij mij ook ten aanzien van de toepassing van parallellen uit Marcus en Lucas. Ik deel schrijvers uitgangspunt inzake zijn visie op de Schrift. Maar ik vraag me af of hij toch niet te weinig ernst maakt met de eigen accenten die elk van de evangelisten aanbrengt. Behoort juist dat niet tot de veelkleurige wijsheidGods ook in de inspiratie van de Bijbelschrijvers dat elk van de evangelisten in het kader van de bedoeling van elk Evangelie de woorden van Christus heeft overgeleverd en geredigeerd? Te weinig is m.i. Matth. 24 geplaatst jn het kader van het geheel van het eerste Evangelie. Niettemin wensen we deze studie waarvan een tweede druk verscheen een royale lezerskring toe. Het is geen betoog dat zich snel laat lezen. Maar daar staat tegenover dat de schrijver de lezer dwingt met hem mee te denken in het proces van uitleg en vertolking.

Digibron, Kenniscentrum Gereformeerde Gezindte.  Gepubliceerd op: A. N.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: S. Braaksma
ISBNr: 9060155327 9789060155325

Extra informatie

Gewicht 250 g
Afmetingen 220 × 150 × 8 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zeg ons, wanneer zal dat geschieden? : Christus’ rede in Mattheüs 24 – S. Braaksma” te beoordelen