Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEindtijd en ProfetieNederland, wondere parallel : Zebulun, een stam van Israël – Helene W. van Woelderen

Nederland, wondere parallel : Zebulun, een stam van Israël – Helene W. van Woelderen

3,95 incl. BTW

Auteur: Helene W. van Woelderen
ISBNr: – – geen – –
Uitgever: Stichting Real Israël Press 1972
Uitgave: Paperback, 174 blz. ; : ill., krt., portr.
Conditie: In redelijke staat, binding redelijk
titelblad geplakt, tekst schoon

Uitverkocht

Bestel dit boek via bol.com

Eten als liefdestaal

Auteur: Arachne Molema
ISBN: 9789082937305
Conditie: Nieuw
Prijs: € 20,00

Bekijk op bol.com

Beschrijving

Nederland, wondere parallel : Zebulun, een stam van Israël (uit Zebulon)

Wondere Parallel
De naam Zebulon of Zebulun komt 46 maal voor in de Bijbel, waarvan 3 maal in het Nieuwe Testament. In Genesis 49 roept Jakob (Israël) zijn zonen bij zich en spreekt hen toe:

Zebulon zal aan de haven der zeeën wonen, en hij zal aan de haven der schepen wezen; en zijn zijde zal zijn naar Sidon.

Zebulon woonde niet aan de zee
Deze beloften werden niet waargemaakt toen de 12 stammen in het beloofde land woonden. Het kleine grondgebied van de stam zelf lag nergens aan het water, laat staan aan de zee. Na de wegvoering in ballingschap van de stam, in gezelschap van nog 9 stammen, heeft het ook nooit aan de “haven der zeeën” gewoond. Daarna is er niets meer van deze stam vernomen. Tenminste dat denkt men. Maar wat doen we dat met het woord Gods? Want dat was het wat Jakob uitsprak. Als God iets belooft, dan moet het uitkomen. Zijn woorden gaan niet roemloos verloren. Het zal gebeuren wat hij gezegd en beloofd heeft. En dat kan ook gezien worden.

Helene Koppejan van Woelderen
De Zeeuwse Helene W. Koppejan-van Woelderen schreef al lang geleden het boekje: “Wondere Parallel, Nederland – Zebulon een stam van Israël”, (zie de PDF Wondere Parallel). Er is ook een film gemaakt waarin zij de overeenkomsten tussen vooral de Zeeuwen (afgeleid van Zebulon) aan de Nederlandse westkust en de beloften van Jakob aan deze zoon. Het is een oude film, met voor velen wellicht onbekende beelden, maar wel degelijk interessant om er kennis van te nemen.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: door Helene W. van Woelderen ; [vert. en bewerkt uit het Engels door de schrijfster ; met de “Zebulun-hymne” op muziek en tekst van N. Scheps].
ISBNr: – – geen – –

 

Extra informatie

Gewicht 240 g
Afmetingen 122 × 190 × 10 mm