Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenEindtijd en ProfetieEen nieuwe holocaust? – Hal Lindsey

Een nieuwe holocaust? – Hal Lindsey

3,95 incl. BTW

Auteur: Hal Lindsey
ISBN-10:
ISBN-13:
906318039X
9789063180393
Uitgever: Novapres, 1993
Uitgave: Paperback, 268 blz.
Conditie: In goede staat

Uitverkocht

Bestel dit boek via Bol.com

Nieuwe Holocaust ?, een

Auteur: Hal Lindsey
ISBN: 9789063180393
Conditie: Goed
Prijs: € 8,45

Bekijk op Bol.com

Beschrijving

Waarschuwing aan de christelijke kerken om een nieuwe holocaust te voorkomen door niet langer in te stemmen met openlijke of heimelijke uitingen van Jodenhaat of die te tolereren.

In een tijd dat de gebeurtenissen zich voltrekken volgens de voorzeggingen van de bijbelse profeten en steeds duidelijker wijzen op de nabije komst van de Here Jezus, is er een geestelijke stroming ontstaan binnen de evangelische gemeenten die deze ontkent en de niet mis te verstane betekenis van de profetieën verzinnebeeld.

Deze beweging, die bekend staat onder de benamingen Kingdom Now/Dominion theologie/Recontructionisme creëert daarmee een denkwijze die het anti-semitisme legaliseert en die in de loop van de eeuwen al vaak tot het uitroeien van Joden heeft geleid (o.a. de Kruistochten en de massavernietiging in de Tweede wereldoorlog).

Is Israëls rol inderdaad, zoals zij beweren, met de verwerping van zijn Messias, uitgespeeld of komt God Zijn beloften aan Abraham, Isaäk en Jakob na? Wat is de kerk? Wat had God voor bedoelingen met de kerk? Moet de Kerk steden opeisen voor Jezus en het Koninkrijk van God zelf op aarde vestigen of pakt God zelf, binnen niet al te lange tijd, middels het herstel van Zijn volk de draad weer op?

In klare taal gaat de auteur van ‘De planeet die aarde heette… op deze vragen in en legt uit waarom deze stroming zo’n bedreiging vormt, niet alleen voor Israël maar voor iedere christen.

Recensie(s)
Dit echt Amerikaanse boek begint met een hoofdstuk over de wortels van de holocaust, en dat hoofdstuk begint met enkele verzen uit het bijbelboek Deuteronomium. Om het precies te zeggen: met 28:63-67 en 30:1-7. Onder verwijzing naar die bijbelgedeelten ontwikkelt Lindsey daarna een theorie die erop neerkomt dat het antisemitisme (lees: anti-judaïsme, jodenhaat) een kwaadaardige ziekte is, waarvoor de christenheid nooit immuun is geweest. Er loopt een duidelijk spoor van Origines (185-254) naar Augustinus (354-430). Met de eerste kruistocht begon de grote verschrikking die ten slotte eindigde met Auschwitz. De schrijver vraagt zich af of de geschiedenis zich gaat herhalen. Tegenover die bezorgdheid staat echter zijn geloofsovertuiging dat Israël, dat in het verleden was uitverkoren maar later verworpen werd, in de toekomst (Gods toekomst!) weer zal worden aangenomen. Op grond van die overtuiging richt hij zich tot de kerk(en) met de vraag: Waarheen gaat gij? Tracht in Gods naam een nieuwe holocaust te voorkomen! Duidelijk geschreven en vertaald.
Biblion recensie: Dr. L.A.F. Le Mat.

Auteur: Hal Lindsey ; vertaald uit het Engels door Andrea Blok
ISBNr: 906318039X / 9789063180393

Extra informatie

Gewicht 395 g
Afmetingen 215 × 140 × 26 mm