Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenDopenDopen en laten dopen : Een bijbelse opdracht in de praktijk – Evert W. van der Poll

Dopen en laten dopen : Een bijbelse opdracht in de praktijk – Evert W. van der Poll

4,95 incl. BTW

Auteur:Evert W. van der Poll
ISBN-10:
ISBN-13:
9060676696
9789060676691
Uitgever:Gideon, 1995
Uitgave:Paperback, 192 blz.
Kwaliteit:Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:
Categorie:

Beschrijving

Beschouwing over de verschillende interpretaties van de doop, in het bijzonder rond de volwassen- en kinderdoop, vanuit bijbels perspectief.

Een boek over dopen dat boeit van begin tot eind, dat is de enorme prestatie van Evert van der Poll. En hij behandelt het onderwerp met fijngevoeligheid en respect. Kinderdoop, volwassendoop, besprenkeling, onderdompeling… De schrijver pakt alles aan, maar trapt niemand op de tenen. Hij verandert de discussie in een gesprek.

Dopen… Elke christen krijgt ermee te maken? “Laat ik me dopen? En hoe dan?” of “Laten we ons kind dopen, of niet?” Met dit boek in de hand kan iedereen tot een afgeronde, Bijbelse mening komen.
Het eerste deel bespreekt wat de Bijbel over dopen zegt.
Het tweede deel is van bijzondere waarde voor degenen die als kind gedoopt zijn, maar zich als volwassene door onderdompeling willen laten dopen.
Van der Poll: “Daarmee haal je geen streep door je kinderdoop, maar zet je er een streep onder. Het is daarvan een bevestiging.”
Het derde deel behandelt de actuele bezinning over de doop in de kerken.

Evert van der Poll (1952) is hervormd predikant geweest in een Samen-op-Weg-gemeente. Sindsdien woont en werkt hij in Frankrijk. Hij schreef verschillende boeken en publiceert regelmatig in “Soteria”, kwartaalschrift voor evangelisch theologische bezinning.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Evert W. van der Poll
ISBNr:9060676696 9789060676691

Extra informatie

Gewicht210 g
Afmetingen190 × 120 × 13 mm