Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenDieet en KookboekWerelds koken : eten van Azie tot Zuid-Afrika (Kerk in Actie)

Werelds koken : eten van Azie tot Zuid-Afrika (Kerk in Actie)

2,95 incl. BTW

Auteur: Kerk in Actie
ISBNr: – – geen – –
Uitgever: Kerk in Actie, [2011?]
Uitgave: Hardcover, 47 blz. ; ill.
Conditie: In NIEUW staat
(Streep op het boekplaatje komt door de scanner)

Uitverkocht

array(5) { ["page"]=> int(1) ["resultsPerPage"]=> int(8) ["totalPages"]=> int(42) ["totalResults"]=> int(331) ["results"]=> array(8) { [0]=> array(8) { ["ean"]=> string(13) "9789053903223" ["bolProductId"]=> string(9) "666793221" ["url"]=> string(69) "https://www.bol.com/nl/nl/p/griekenland-koken-in-de-wereld/666793221/" ["gpc"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["level"]=> string(7) "SEGMENT" ["name"]=> string(35) "Textual/Printed/Reference Materials" } [1]=> array(2) { ["level"]=> string(5) "CHUNK" ["name"]=> string(4) "Boek" } } ["title"]=> string(31) "Griekenland. koken in de wereld" ["description"]=> string(2496) "Een reis naar Griekenland is een reis naar de kust van het licht, waar schilderachtige dorpjes liggen met witte huizen en kerkjes met een koepel zo blauw als de hemel. Een reis naar bergen met olijfboomgaarden, naar zonovergoten stranden om bij te komen van het jachtige leven; en vooral een reis die langs 5000 jaar cultuur en beschaving voert. De schoonheid van het Griekse landschap en de kunstschatten van de oudheid, de oosters onbekommerde levensstijl in de grote steden Athene en Thessaloniki, de hartelijke en ongekunstelde gastvrijheid van de dorpsbevolking: dat alles bepaalt het Griekenland dat eeuwenlang een waarlijk onuitputtelijke inspiratiebron is geweest voor schilders, schrijvers, archeologen en reizigers. De liefde voor Griekenland gaat van oudsher ook door de maag. Al in de oudheid hield men van lekker eten. Een goede kok werd op hoge prijs gesteld en was zeker van een uitstekend inkomen; en in later eeuwen, onder vreemde overheersers, veranderde er niets aan deze situatie. De Romeinen namen hun Griekse koks zelfs mee naar Rome, waar hun kookkunst spoedig furore maakte. En ook heden te dage is de Griekse kookkunst overal geliefd. Uiteraard speelt de gezellige sfeer in de Griekse taverna daarbij ook een rol. In een kring gezeten, een glas Ouzo of Retsina in de hand, verhalen te vertellen, te lachen en samen te eten is bijna zo belangrijk als het genoten maal zelf: of die nu uit allerlei kleine hapjes bestaat of een echte maaltijd van groentepastei, vlees of vis en noedels vormt. Vele gerechten uit de Griekse keuken weerspiegelen de verwantschap die er in, het verleden bestond tussen Griekenland en Klein-Azië, het oude Byzantium, Italië, en in het bijzonder de stadstaat Venetië. Daarnaast kent ieder gebied ook zijn culinaire specialiteiten en streekgerechten, wijnen en traditionele feesten. Hoofdstuk 1 geeft hierover boeiende informatie. In de hierop volgende hoofdstukken met gerechten, in de volgorde waarop zij op het menu verschijnen, vindt u uitsluitend originele recepten. Alle recepten zijn stap voor stap weergegeven, en zijn ook voor de ongeoefende kok thuis gemakkelijk te verwezenlijken. Variaties, korte produkt informatie, tips en wijnsuggesties ronden deze hoofdstukken af. Een uitvoerige woordenlijst aan het eind van het boek geeft u alle informatie over keukentermen en uitdrukkingen uit de Griekse kookkunst. Met behulp van de' menusuggesties zult u in staat zijn uw gasten een in alle opzichten echt Griekse maaltijd voor te zetten." ["image"]=> array(4) { ["width"]=> int(250) ["height"]=> int(200) ["url"]=> string(55) "https://media.s-bol.com/Nyo0v3BJQr6D/nnp76P/250x200.jpg" ["mimeType"]=> string(10) "image/jpeg" } ["offer"]=> array(2) { ["price"]=> float(15) ["deliveryDescription"]=> string(42) "Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis" } } [1]=> array(8) { ["ean"]=> string(13) "9789053903421" ["bolProductId"]=> string(9) "666752431" ["url"]=> string(68) "https://www.bol.com/nl/nl/p/oostenrijk-koken-in-de-wereld/666752431/" ["gpc"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["level"]=> string(7) "SEGMENT" ["name"]=> string(35) "Textual/Printed/Reference Materials" } [1]=> array(2) { ["level"]=> string(5) "CHUNK" ["name"]=> string(4) "Boek" } } ["title"]=> string(30) "Oostenrijk. koken in de wereld" ["description"]=> string(132) "Uitstekende conditie. Niet geschreven / gemarkeerd / onderstreept. Zeer schoon boek. Alleen zeer kleine beschadiging op twee hoekje." ["image"]=> array(4) { ["width"]=> int(250) ["height"]=> int(200) ["url"]=> string(55) "https://media.s-bol.com/RDv587Rr7NZq/qwvoGk/250x200.jpg" ["mimeType"]=> string(10) "image/jpeg" } ["offer"]=> array(2) { ["price"]=> float(14.99) ["deliveryDescription"]=> string(42) "Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis" } } [2]=> array(8) { ["ean"]=> string(13) "9789053902820" ["bolProductId"]=> string(9) "666828675" ["url"]=> string(63) "https://www.bol.com/nl/nl/p/china-koken-in-de-wereld/666828675/" ["gpc"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["level"]=> string(7) "SEGMENT" ["name"]=> string(35) "Textual/Printed/Reference Materials" } [1]=> array(2) { ["level"]=> string(5) "CHUNK" ["name"]=> string(4) "Boek" } } ["title"]=> string(25) "China. koken in de wereld" ["description"]=> string(3349) "Als een reiziger China bezoekt en dan niet de Grote Muur gaat zien, is dat jammer, maar als hij in Peking komt en dan geen Pekingeend gaat eten, heeft hij werkelijk wat gemist. Uit dit spreekwoord blijkt hoezeer de Chinezen hun kookkunst waarderen. De Chinese keuken dankt haar veelzijdigheid niet alleen aan de enorme uitgestrektheid van het land en de talrijke, diverse bevolkingsgroepen met hun eigen culinaire tradities en de aan het klimaat aangepaste verschillende landbouwvormen en - produkten. Ook de fantasie waarmee de Chinezen van de eenvoudigste ingrediënten de meest afwisselende gerechten wisten te creëren en hun levenslustige aard, waarbij lekker eten als het middelpunt van het leven wordt beschouwd, hebben hier veel toe bijgedragen. "Peng Tiao- is de Chinese uitdrukking voor koken, maar deze twee woorden houden veel meer in dan er bij ons onder wordt verstaan. "Peng" betekent "garen" in de betekenis van voedsel dat niet meer rauw is, terwijl Jiao" zich door de begrippen "kruiden" en _verfijnen" laat vertalen. Voor de bron van de Chinese kookhistorie moeten we 300.000 jaar teruggaan naar de tijd van de Peking-mens die toen al de voordelen van "Peng" ontdekt had. Reeds rond 2000 v Chr. hadden de mensen er al een grote verscheidenheid aan bronzen keukengereedschap ontwikkeld. In die tijd moet ook de ontdekking van "Tiao" worden geplaatst. Hiermee was de basis van de Chinese kookkunst gelegd. De koks uit die lang vervlogen tijd gebruikten overigens al olie, zout, suiker, gember en rijstwijn - ingrediënten die ook in de huidige Chinese keuken niet weg te denken zijn. Op afbeeldingen van graven uit de Han-dynastie is te zien dat reeds 200 jaar voor onze jaartelling uiterst overdadige banketten werden aangericht. Uit deze tijd stammen ook de eerste op bamboe geschreven kookboeken. In ,vroeger tijden hield een banket veel meer in dan alleen maar het stillen van de honger van de gasten. Tussen de ontelbare gangen door werden wedstrijden in dichten gehouden en gezelschapsspelen georganiseerd - kortom, men vermaakte zich en dronk daarbij rijstwijn of rijstbrandewijn. De maaltijden vormden daardoor een langdurige aangelegenheid, maar de verschillende gangen waren licht en lagen niet zwaar op de maag. Ze weerspiegelden tevens het YinYang-principe volgens welke een maaltijd evenwichtig en nooit saai mag zijn, zodat zelfs na 10 tot 12 uitgelezen gangen de zintuigen telkens weer opnieuw geprikkeld worden. Dit boek wil u de mogelijkheid bieden de echte, authentieke Chinese keuken te leren kennen en waarderen. Het eerste hoofdstuk laat u kennismaken met het land en zijn bewoners. Daarna volgen een aantal oorspronkelijke recepten in de Chinese culinaire volgorde. Door de praktische stap-voor-stap aanwijzingen zijn ze niet moeilijk te volgen. De recepten worden door achtergrond-informatie, tips en interessante reportages over de kenmerkende produkten van het land aangevuld. De suggesties voor het combineren van verschillende gerechten zijn bedoeld om u in staat te stellen voor verschillende gelegenheden de juiste maaltijd te kiezen. De woordenlijst geeft tekst en uitleg over belangrijke begrippen en ingrediënten uit de Chinese keuken. De index ten slotte helpt u de recepten te vinden. Laat dit boek u meevoeren naar het Rijk van het Midden en leer de geneugten kennen van de kunst van "Peng Tiao"." ["image"]=> array(4) { ["width"]=> int(250) ["height"]=> int(200) ["url"]=> string(55) "https://media.s-bol.com/xwW4Vk6MGOZr/0vQp6V/250x200.jpg" ["mimeType"]=> string(10) "image/jpeg" } ["offer"]=> array(2) { ["price"]=> float(26.99) ["deliveryDescription"]=> string(42) "Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis" } } [3]=> array(7) { ["ean"]=> string(13) "9789053903025" ["bolProductId"]=> string(9) "666811584" ["url"]=> string(64) "https://www.bol.com/nl/nl/p/spanje-koken-in-de-wereld/666811584/" ["gpc"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["level"]=> string(7) "SEGMENT" ["name"]=> string(35) "Textual/Printed/Reference Materials" } [1]=> array(2) { ["level"]=> string(5) "CHUNK" ["name"]=> string(4) "Boek" } } ["title"]=> string(25) "Spanje Koken In De Wereld" ["image"]=> array(4) { ["width"]=> int(250) ["height"]=> int(200) ["url"]=> string(47) "https://media.s-bol.com/mlXYNykyGA3/250x200.jpg" ["mimeType"]=> string(10) "image/jpeg" } ["offer"]=> array(2) { ["price"]=> float(7.99) ["deliveryDescription"]=> string(24) "Uiterlijk 4 juli in huis" } } [4]=> array(8) { ["ean"]=> string(13) "9789044840810" ["bolProductId"]=> string(16) "9300000018889086" ["url"]=> string(88) "https://www.bol.com/nl/nl/p/koken-met-kinderen-van-over-de-hele-wereld/9300000018889086/" ["gpc"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["level"]=> string(7) "SEGMENT" ["name"]=> string(35) "Textual/Printed/Reference Materials" } [1]=> array(2) { ["level"]=> string(5) "CHUNK" ["name"]=> string(4) "Boek" } } ["title"]=> string(47) "Koken met kinderen - Van over de hele wereld" ["description"]=> string(662) "Een heerlijk kookboek voor kinderen vanaf 4 jaar. Van gadogado tot kanelbullar, van fish-and-chips tot paella, en van kaiserschmarrn tot bakabana … Met dit boek duiken kinderen én hun ouders, zus, vriend, tante of meester de keuken in om samen de lekkerste recepten te maken. Deze recepten worden gemaakt van ingrediënten uit eigen land, maar bijvoorbeeld ook uit Puerto Rico, Zuid-Afrika of China. Van over de hele wereld dus! In De Kookhoek leer je niet alleen hoe je recepten kunt maken, maar ook waar je eten vandaan komt. Want hoe groeit een appel, waar vind je tomaten en hoe wordt kaas gemaakt? In dit boek reizen we de hele wereld over. Ga je mee?" ["image"]=> array(4) { ["width"]=> int(250) ["height"]=> int(200) ["url"]=> string(55) "https://media.s-bol.com/gGkg4Jwx9vyZ/4NrY12/250x200.jpg" ["mimeType"]=> string(10) "image/jpeg" } ["offer"]=> array(2) { ["price"]=> float(19.95) ["deliveryDescription"]=> string(25) "Uiterlijk 27 juni in huis" } } [5]=> array(8) { ["ean"]=> string(13) "9789053903124" ["bolProductId"]=> string(9) "666758994" ["url"]=> string(66) "https://www.bol.com/nl/nl/p/thailand-koken-in-de-wereld/666758994/" ["gpc"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["level"]=> string(7) "SEGMENT" ["name"]=> string(35) "Textual/Printed/Reference Materials" } [1]=> array(2) { ["level"]=> string(5) "CHUNK" ["name"]=> string(4) "Boek" } } ["title"]=> string(28) "Thailand. koken in de wereld" ["description"]=> string(3627) "Thalland trekt toeristen uit alle ontdekkingsreis kunnen gaan: in de
windstreken, niet alleen vanwege verplaatsbare keukentjes op straat, op
zijn rijke historie, culturele schatten en de markten te land en te water, op ieder
natuurschoon, maar ook om zijn vrij plekje, in drijvende restaurants in
buitengewone keuken. In dit koninkrijk rondvaartboten, onder de blote hemel,
is het koken niet aan vaste tijden in kleine of juist reusachtig grote
gebonden, waardoor de bezoekers op eetgelegenheden, of in de elegante,
ieder ogenblik op culinaire luxueuze restaurants van de grote

gebakken en gefrituurd; met aandacht en toewijding bereiden de koks de heerlijkste gerechten á la minute. Zelfs kenners kunnen zo onverwachts op onbekende geneugten stuiten.
De tropische lucht is doorzweemd van een mengeling van exotische specerijen, waarin men na enige tijd de specifieke geuren van koriander, basilicum, citroenblad, gebakken pepers, munt en gember gewaar kan worden.
De Thaise keuken kan zich meten met de beste keukens ter wereld, en is volgens sommigen zelfs de beste zonder meer. Hoe dit ook zij, deze keuken biedt in een scala aan verleidelijke gerechten een boeiende inélange van onverwachte smaakcombinaties. Thailand is dan ook een vruchtbaar land met een ongelooflijk aanbod aan de heerlijkste produkten: dank zij het tropische klimaat groeien hier groenten en gewassen in een bijna verkwistende overvloed. Ananas, bananen, kokosnoten, pepers en gember, om er maar een paar te noemen, verlenen de gerechten telkens weer een onverwachte smaak. De ingrediënten en bereidingswijzen zijn zo uiteenlopend dat ieder Thais gerecht een nieuwe belevenis is.
De Thais weten deze heerlijkheden op waarde te schatten, zij houden van lekker eten en kunnen urenlang converseren over de laatstgenoten maaltijd of het onderhavige gerecht, en hoe deze schotel bereid dient te worden.

Is dit onderwerp uitgeput, dan dient zich terstond een nieuw thema aan: wat zullen we nu eten?
In Thailand eet men niet alleen om de maag te vullen. De maaltijd past in de Thaise cultuur en levenskunst, die in de loop van vele eeuwen steeds geraffineerder is geworden. Bovendien is voedsel de grondslag van sanuk, een belangrijk en veelgebruikt woord, misschien het beste te vertalen met plezier. Men eet het liefst in een grote kring gezeten, overigens niet met stokjes maar met lepel en vork. Messen zijn niet nodig: alle voedsel wordt voor het bereiden in makkelijk hanteerbare stukjes gesneden.
De Thais geven de voorkeur aan zeer scherpe, pikante gerechten, maar houden niet al te star vast aan deze regel. De hoeveelheden peper zijn bij de recepten in dit boek al aangepast aan de Europese smaak.
In dit boek kunt u kennismaken met dit bijzondere land en zijn exotische keuken. Het eerste hoofdstuk vertelt over het land zelf, over regionale specialiteiten en feesten. Vervolgens komen de hoofdstukken niet de recepten, die allemaal authentiek zijn. leder gerecht is gemakkelijk te bereiden dank zij de praktische stap voor stap aanwijzingen. Daarnaast vindt u hier informatie, tips, variaties en korte reportages met foto's. Aan het eind van dit boek is een aantal typisch Thalse menu's opgenomen, voor dagelijkse en feestelijke gelegenheden. De woordenlijst licht op duidelijke wijze termen en ingrediënten uit de Thalse keuken toe.
Laat u door dit boek meevoeren op een reis langs tempels en paleizen, langs monniken en boeddhabeelden, langs geuren en kleuren, en vooral langs culinaire hoogtepunten.

nd. beleven en genieten" ["image"]=> array(4) { ["width"]=> int(250) ["height"]=> int(200) ["url"]=> string(47) "https://media.s-bol.com/mLz46EQoM4n/250x200.jpg" ["mimeType"]=> string(10) "image/jpeg" } ["offer"]=> array(2) { ["price"]=> float(15.1) ["deliveryDescription"]=> string(41) "Op voorraad. Nu besteld, woensdag in huis" } } [6]=> array(8) { ["ean"]=> string(13) "9789053903322" ["bolProductId"]=> string(9) "666830382" ["url"]=> string(67) "https://www.bol.com/nl/nl/p/indonesie-koken-in-de-wereld/666830382/" ["gpc"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["level"]=> string(7) "SEGMENT" ["name"]=> string(35) "Textual/Printed/Reference Materials" } [1]=> array(2) { ["level"]=> string(5) "CHUNK" ["name"]=> string(4) "Boek" } } ["title"]=> string(29) "Indonesie. koken in de wereld" ["description"]=> string(2837) "Indonesië... het woord roept dromen op van zon en zandstranden, van zich in de wind wiegende palmbomen, kleurrijke tempelceremonies, diepgroene sawahs en niet in de laatste plaats van een gelukzalig leven in paradijselijke harmonie. Vanzelfsprekend heeft de Gordel van Smaragd in de loop der tijd wel iets aan haar imago ingeboet, maar oude tradities zijn hier nog steeds in zwang en dat maakt deze eilanden nog steeds zo fascinerend. Tot de tropische archipel horen welbekende eilanden als Java, Bali, Sumatra, KalimanLan (Borneo), Sulawesi (Celebes), Irian Jaja (WestNieuw Guinca) en de als kruideneilanden bekend staande Molukken. Al eeuwenlang voelden lieden van diverse pluimage zich op magische wijze aangetrokken tot de natuurlijke schatten van deze archipel. En laten we wel wezen, of ze nu als vreedzame bezoekers kwamen of als hebzuchtige kolonisten, Indonesiërs hebben zich de buitenlandse invloeden laten aanleunen en meestal hun eigen cultuur erdoor verrijkt. Daarom hangen de eilandbewoners tot de dag van vandaag aan hun eeuwenoude, boeiende wereld van geesten alsook aan het Boeddhisme, Hindoeïsme en de islam. De Hollandse en kortdurende Britse koloniale Lijd lieten in bet bijzonder in economische zin hun sporen na. En alle invloeden uit den vreemde hebben ook hun culinaire stempel gedrukt. Indonesië is (lus niet, alleen om zijn intrigerende cultuur en tropische natuur voor reizigers een unieke kennismaking met bet paradijs, maar ongetwijfeld ook om zijn exotische, rijkelijk bedeelde keuken vol heerlijke verrassingen. 1 laar totale pracht en praal openbaart zich bij een rijsttafel en u zult snel lot de conclusie komen dat zij tot de beste in Azië behoort. Dit boek wil u graag tot een inspirerende reis door de Indonesische keuken verleiden. Daartoe maakt u in het eerste hoofdstuk kennis met het land, zijn geografische ligging, historie, politiek, de zeer tegengestelde culturen en in het bijzonder zijn bewoners. En u zult allerlei zaken van belang over eetgewoonten, tafelmanieren, onderscheiden regionale keukens, enzovoorts te weten komen. Daarna volgen de hoofdstukken met originele recepten, die - zeker weten - u beslist zullen lukken. Kijk eens aan de hand van de vele kleurenfoto's naar voor u bekende gerechten alsook naar verfijnde nieuwe ontdekkingen, U hoeft daarbij heus niet op een bepaalde volgorde van serveren te letten, want naar Indonesisch gebruik komen alle schotels allemaal tegelijk op tafel. En opdat ook de bereiding kans van slagen heeft, vindt u bij vele recepten informatieve stap-voor-stap foto's, talrijke praktische tips en interessante wetenswaardigheden over exotische ingrediënten. Met dit boek zal uw culinair bezoek aan Indonesië beslist succesvol zijn en bent u een unieke ervaring rijker. In die hoop besluiten we met een "slamat makan" oftewel "smakelijk eten"." ["image"]=> array(4) { ["width"]=> int(250) ["height"]=> int(200) ["url"]=> string(48) "https://media.s-bol.com/YE6NLZ1wwzMp/250x200.jpg" ["mimeType"]=> string(10) "image/jpeg" } ["offer"]=> array(2) { ["price"]=> float(13.99) ["deliveryDescription"]=> string(25) "Uiterlijk 26 juni in huis" } } [7]=> array(8) { ["ean"]=> string(13) "9789053903520" ["bolProductId"]=> string(9) "666790263" ["url"]=> string(63) "https://www.bol.com/nl/nl/p/india-koken-in-de-wereld/666790263/" ["gpc"]=> array(2) { [0]=> array(2) { ["level"]=> string(7) "SEGMENT" ["name"]=> string(35) "Textual/Printed/Reference Materials" } [1]=> array(2) { ["level"]=> string(5) "CHUNK" ["name"]=> string(4) "Boek" } } ["title"]=> string(25) "India. koken in de wereld" ["description"]=> string(3008) "

India, het sprookjesachtige subcontinent met een der oudste culturen ter wereld, heeft altijd al mensen uit vele landen geboeid. Niet altijd kwamen zij met goede intenties: sommige binnendringers bestookten de inwoners met oorlogsgeweld, andere volkeren verdreven ben, maar anderen assimileerden ook vreedzaam met de inheemse bevolking. Zo tekende India zich in de loop der eeuwen af als een bont mozaïek van vele nationaliteiten, die alle hun culturele, religieuze en vanzelfsprekend ook culinaire bagage met zich meenamen en op veel plaatsen tot vandaag de dag in stand hielden. Circa 1400 v.C. kwamen als eersten lichtgetinte nomadische volkeren naar India, die zich vermengden met de donker uitziende autochtonen. Uit deze verbintenis van twee culturen ontstond het hindoeïsme, dat tot vandaag de hoofdgodsdienst van India is. In de 15de en 16de eeuw na Chr. werd Goa aan de westkust door Portugezen overspoeld. Ze brachten chilipepers naar India, die zich snel een weg zochten door het hele land en al gauw niet meer weg te denken waren uit de Indiase keuken. De Mogols, Mongolen van Turkse afkomst, veroverden in de 16de eeuw Noord-India, en hun heerschappij strekte zich uit tot ver over de regio's van het land. Zij stimuleerden kunst en cultuur en droegen veel bij aan de verfijning van de keuken in India. Hun keuken versmolt met die van de Indische tot de geraffineerde keuken van de Mogols. Deze is beroemd om zijn heerlijke rijst- en vleesgerechten, die met yoghurt, noten, amandelen, pistachenoten en saffraan worden bereid. Ook de kunst van serveren en garneren van schotels - deels met flinterdunne zilver- en goudblaadjes ontwikkelde zich met name aan het hof van de Mogols tot een absolute kunst. Nog altijd staat de Mogol-keuken in het noorden van het subcontinent aan de top van de regionale Indiase keukens. Ook in het buitenland is zij bijzonder geliefd om de ontelbare verrukkelijke lamsschotels. Daarbij boren nog vele soorten brood en pannekoeken die bij vrijwel alle gerechten worden geserveerd. Het zuiden valt in de prijzen om de bijzonder scherpe gerechten. Hier serveert men bij de meeste gerechten rijst als 'brandblusser'. Ondanks de diversiteit aan kook- en eettradities in dit reusachtig grote land kan men van één Indiase keuken spreken. Al die keukengewoonten hebben het overvloedige gebruik van kruiden en specerijen gemeen en de kunst en kunde ze toe te passen. Want elk kruid en elke specerij heeft eigen toepassingen, eigenschappen en effecten. Derhalve wordt in India nooit zomaar voor de smaak gekruid. Altijd weer neemt men ook de verteringsbevorderende, maagkalmerende, antiseptische of mondverfrissende werking in acht. Want er zijn zogenaamde warme en koude kruiderijen die een weldadige warmte of frisse koelte in het lijf teweegbrengen. Nog een overeenkomst van alle regionale keukens is de attentie voor de zes smaken (rasas), die bij iedere maaltijd moeten zijn terug te vinden: zo gaat het er om zuur, zoet, scherp, bitter, wrang en zout tot een

" ["image"]=> array(4) { ["width"]=> int(250) ["height"]=> int(200) ["url"]=> string(55) "https://media.s-bol.com/YNDM6j2q2ORO/xOD8mB/250x200.jpg" ["mimeType"]=> string(10) "image/jpeg" } ["offer"]=> array(2) { ["price"]=> float(32.39) ["deliveryDescription"]=> string(42) "Op voorraad. Nu besteld, donderdag in huis" } } } }
Helaas hebben wij dit boek (tijdelijk) niet meer op voorraad. Wij hebben voor u onderstaand boek op bol.com gevonden.

Griekenland. koken in de wereld

ISBN: 9789053903223
Prijs: € 15,00

Bekijk op bol.com >
Categorie:

Beschrijving

Recepten van eten van Azie tot Zuid-Afrika

Kerk in Actie (protestante kerk ) steunt honderden projecten van lokale partners in Azië, Latijns-Amerika, Afrika het Midden-Oosten en Europa

Met een voorwoord van Evert Jan Hazeleger – Programmamanager Kerk in Actie.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE en de INHOUDSOPGAVE  van het boek !

Auteur: eindredactie: Jacomine Oosterhoff, Chris Luiten, Emmy Bregman
ISBNr: – – geen – –

Extra informatie

Gewicht 350 g
Afmetingen 216 × 215 × 8 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Werelds koken : eten van Azie tot Zuid-Afrika (Kerk in Actie)” te beoordelen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Plaats op wachtlijst Wij informeren je zodra het boek weer op voorraad is. Laat daartoe je e-mailadres achter.