Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenDagboekenDagelijks Brood voor ‘t Hart : Bijbels dagboek – Ds. Jac Vermaas (e.a.)

Dagelijks Brood voor ‘t Hart : Bijbels dagboek – Ds. Jac Vermaas (e.a.)

3,95 incl. BTW

Auteur: Ds. Jac Vermaas (e.a.)
ISBN: – geen –
Uitgever: Zuijderduijn [1972]
Uitgave: Gebonden, 392 blz.
Kwaliteit: In redelijke staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Bijbels dagboek in groene kunstleren band

Twaalf Hervormd Gereformeerde predikanten namen elk een maand voor hun rekening. Het zijn de predikanten JacVermaas, C. A. Korevaar, J. v. d. Velden, W. Chr. Hovius, K. Exalto, G. Biesbroek, C. den Boer, E. F. Vergunst, H. G. Abma, C. v. d. Wal, J. J. Timmer en Iz. Kok.

Voor elke dag wordt een schriftgedeelte ter lezing opgegeven en over een tekst uit het opgegeven gedeelte wordt een korte meditatie gegeven Soms ook wordt over een tekst uit een ander gedeelte gemediteerd, maar dan is er wel duidelijk verband met het gelezene. Origineel is dat onder elke meditatie een Psalm wordt opgegeven om te zingen. Ik neem overigens aan dat achter het feit dat dit in de maanden maart en april niét gebeurt niet meer steekt dan een onzorgvuldigheid bij de samenstelling.

Zo zijn er nog enkele dingen, die bij een eventuele tweede druk hersteld zouden kunnen worden, bijvoorbeeld dat in sommige maanden de opgegeven bijbelgedeelten onderaan de pagina staan en in andere maanden bovenaan.

Inmiddels zal dit dagboek z”n weg wel vinden. Een dagboek is altijd een welkome leidraad bij de dagelijkse Schriftlezing, èn vanwege de bijbelrooster die er tegelijk mee geboden wordt èn vanwege de uitleg, die verhelderend werkt en de dingen in hun bijbelse verbanden zet. We zijn de uitgever dankbaar dat hij opnieuw een dagboek uit de kring van de Hervormd Gereformeerden op de markt heeft gebracht. Aanbevolen!

Digibron, Gepubliceerd op: v. d. G., C. G.

Auteur: geschreven door o.a. ds. Jac. Vermaas, ds. Chr. Hovius, ds. K. Exalto, ds. C. den Boer, ds. E.F. Vergunst, ds. J.J. Timmer en ds. I. Kok Zuijderduijn-Woerden-z.j.
ISBN: – geen –

Extra informatie

Gewicht 546 g
Afmetingen 210 × 150 × 30 mm