Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenDagboekenBonhoeffer Brevier – Dietrich Bonhoeffer; samengesteld door Otto Dudzus (Hardcover 1e druk 1968)

Bonhoeffer Brevier – Dietrich Bonhoeffer; samengesteld door Otto Dudzus (Hardcover 1e druk 1968)

6,95 incl. BTW

Auteur: Dietrich Bonhoeffer
Otto Dudzus
ISBNr: – – geen – –
Uitgever: W. Ten Have NV, 1968
Uitgave: Hardcover, 520 blz
Kwaliteit: In goede en nette staat,
stofomslag beschadigd.
Zit in kartonnen foedraal

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Als dagboek geordende verzameling meditatieve teksten uit de brieven, preken en publicaties van de Duitse theoloog die door de nazi’s in 1945 werd vermoord.

Dit brevier bevat voor elke dag van het jaar een korte tekst uit het werk van Bonhoeffer, een Duits theoloog en predikant die zich aansloot bij het verzet tegen Hitler. Hij werd daarom in 1945 op 39-jarige leeftijd vermoord in concentratiekamp Flossenburg. Dat had ik duidelijk willen lezen in de inleiding, die nu vooral geschikt is voor wie Bonhoeffer al kent. De inleider verwijst naar bepaalde ideeën van Bonhoeffer die als modieuze slagzinnen zijn gebruikt. Waarschijnlijk doelt hij op Bonhoeffers vragen als “wat betekenen kerk, gemeente, prediking (…) in een wereld zonder religie? Hoe spreken wij over God zonder religie?”

Slordig, dat er 35 jaar na de eerste druk niet gewoon een nieuwe inleiding is geschreven. Iets dergelijks kenmerkt ook de bronvermelding, waarin eerste druk en oorspronkelijke titel niet worden vermeld. Tot slot bevat dit brevier ook een register van becommentarieerde bijbelteksten. Hoe dan ook: de teksten uit Bonhoeffers boeken en preken, uit zijn laatste brieven en dagboeknotities zijn boeiende kost. Een goede en prettig te lezen kennismaking met het hele werk van Bonhoeffer.
(Biblion recensie, M.C. Brak.)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Dietrich Bonhoeffer ; samengest. door Otto Dudzus ; [vert. uit het Duits: D. Boer].
ISBN: – – geen – –    (niet 9025947689 9789025947682)

Extra informatie

Gewicht 450 g
Afmetingen 200 × 120 × 27 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bonhoeffer Brevier – Dietrich Bonhoeffer; samengesteld door Otto Dudzus (Hardcover 1e druk 1968)” te beoordelen