Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBoeken bij de BijbelVieringen : een woord-voor-woord vertaling uit het Hebreeuws van de Psalmen : met twee appendices – Albert Koster (3e herz. druk)

Vieringen : een woord-voor-woord vertaling uit het Hebreeuws van de Psalmen : met twee appendices – Albert Koster (3e herz. druk)

6,95 incl. BTW

Auteur:Albert Koster
ISBN10:
ISBN13:
908009613X
9789080096134
Uitgever:Aproges, 3e herz. druk 1994
Uitgave:Paperback, 172 blz.
Kwaliteit:Zo goed als NIEUW

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com:

Beschrijving

Serie: De Hebreeuwse bijbel, 10 Vieringen Bijbelboek Psalmen

De Hebreeuwse bijbel, een woord-voor-woord vertaling in 14 delen,

dit is deel 10 Vieringen Bijbelboek Psalmen

Binnen het geheel van de discussie over het vertalen van de Bijbel kiest de auteur voor een aanpak waarbij de vertaling zoveel mogelijk aansluit bij het Hebreeuws, ook wat de vorm betreft (zogenaamde idiolect vertalen), en waarbij – voor zover mogelijk – een Hebreeuws woord steeds met hetzelfde Nederlandse woord wordt vertaald (zogenaamd concordant vertalen).

De auteur heeft de zaak grondig aangepakt met behulp van een computer, waarin hij de gehele woordenschat van het bijbels-Hebreeuws heeft ingevoerd en steeds zoveel mogelijk van één Nederlands woord ter vertaling heeft voorzien.

Hoewel ik de methodische aanpak van deze vertaler onderschrijf, was ik met het resultaat minder gelukkig. Dit komt vooral omdat ik de gekozen Nederlandse woorden niet altijd geslaagd vind en het literaire gehalte van de vertaling beperkt is. Desondanks een nuttig hulpmiddel voor de gevorderde bijbellezer en geschikt voor de vele bijbelkringen die in ons land worden gegeven.

In de(ze) derde druk is het nawoord herzien en is de tekst opnieuw gezet.

(Biblion recensie, Prof. dr. K.A.D. Smelik.)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Albert Koster
ISBNr:908009613X 9789080096134

Extra informatie

Gewicht355 g
Afmetingen240 × 160 × 13 mm