Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBoeken bij de BijbelDe loop beeindigd : Paulus’ reis naar Rome – Drs. J.J. Poort

De loop beeindigd : Paulus’ reis naar Rome – Drs. J.J. Poort

6,95 incl. BTW

Auteur:Drs. J.J. Poort
ISBN-10:
ISBN-13:
9033603969
9789033603969
Uitgever:De Banier, 1996
Uitgave:Paperback, 100 blz.
Kwaliteit:Zo goed als NIEUW

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Verslag van een reis langs plaatsen, die de apostel Paulus heeft bezocht toen hij als gevangene naar Rome werd gestuurd.

Paulus, — van Tarsus, — ca. 12-ca. 67. In Rome zelf brengt drs Poort u vanaf de Via Appia naar allerlei plaatsen waar de apostel Paulus geweest moet zijn, zoals bijvoorbeeld het huis van senator Pudens (2 Tim. 4:21), de dodencel in het Mamertinum en het executieterrein van Tre Fontane. Maar ook de zeven plaatsen, waar de loop naar Rome steeds opnieuw begonnen is, krijgt u voor ogen: Tarsen, waar Paulus de taal en cultuur van Rome als kind reeds leerde; Damascus, waar hij zijn roeping tot “de loop” ontving; Corinthe, Jeruzalem, Ceasarea, Malta en Puteoli. Een boeiend en steeds weer verrassend reisverslag vol eigen gedachten en emoties van de schrijver, maar meer nog en door alles heen het moedgevend getuigenis van de apostel zelf: “Ik heb de goede strijd gestreden, ik heb de loop beëindigd, ik heb het geloof behouden.”

Recensie(s):
In het bijbelboek Handelingen staat beschreven hoe de apostel Paulus gevangen genomen wordt, verhoord en vanuit Caesarea naar Rome gestuurd. Hij lijdt schipbreuk, verblijft op Malta en reist in gevangenschap door Italië. Drs. J.J. Poort, hervormd predikant, volgde de tekst en maakte dezelfde reis op zoek naar de plekken die in de Handelingen staan beschreven. Soms stuitte hij op een verrassing: alleen een wijnfabriek herinnert met zijn naam nog aan het in de Handelingen genoemde plaatsje Tres Tabernae. De reis eindigt bij Paulus’ graf in de Basilica di S. Paolo in Rome. De auteur grijpt de locaties aan om het geloof en de rol van Paulus te overdenken. Dit boekje, dat is geïllustreerd met een aantal kleurenfoto’s, vormt een vervolg op “Eilanden waar Paulus was” van dezelfde auteur (a.i. 96-07-204-0).

(Biblion recensie, Mr. drs. W.A. Braakman.)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:Drs. J.J. Poort ; [foto’s: H. de Leeuw].
ISBNr:9033603969 9789033603969

Extra informatie

Gewicht195 g
Afmetingen200 × 125 × 9 mm
X