Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBoeken bij de BijbelHet ontstaan van de Bijbel : van kleitablet tot boekdrukkunst – O.T. Ramaker (met hoes)

Het ontstaan van de Bijbel : van kleitablet tot boekdrukkunst – O.T. Ramaker (met hoes)

 4,95 incl. BTW

Auteur: Oswin T. Ramaker (redactie)
ISBN-10:
ISBN-13:
9070100215
9789070100216
Uitgever: Evangelische omroep, 1979
Uitgave: Zwarte hardcover kaft met
zilveropdruk,  Stofomslag, 169 blz.
Conditie: In goede staat, met stofomslag

Uitverkocht

Zoek of dit boek beschikbaar is op Bol.com: Hou me op de hoogte

Beschrijving

Serie De Bijbel open , Evangelische omroep

  • Wie gaven ons het Oude en het Nieuwe Testament?
  • Canonieke en apocriefe boeken wat is inspiratie?

De Bijbelkritiek en inhoud van het Oude en Nieuwe Testament. (Uitgegeven door de EO met een voorwoord van Willem J.J. Glashouwer, eindredacteur van “De Bijbel open”.)

De Bijbel blijft een bestseller. Elk jaar opnieuw stijgen de verkoopcijfers. Voor christenen is het het Woord van God. Heel hun geloof is er op gebaseerd. Maar men hoeft geen christen te zijn om te kunnen vaststellen dat de Bijbel een uniek boek is in de geschiedenis van de mensheid. Uniek is bijvoorbeeld de ontstaansgeschiedenis. Minstens 40 schrijvers hebben er – gedurende meer dan 1500 jaar – aan gewerkt. Zij leefden in zeer uiteenlopende culturen, milieus en tijdperken en werkten onafhankelijk van elkaar, zonder onderlinge afspraken of een van tevoren gemaakt plan. En ondanks al die verschillen vertoont de Bijbel een uitzonderlijke harmonie en continuïteit.

Andere unieke aspecten van de Bijbel zijn o.a.: de actualiteit, de uitermate grote verspreiding, de overlevering van de oorspronkelijke tekst, het literaire en het morele karakter.

In ‘Het ontstaan van de Bijbel’ wordt aan al die aspecten aandacht besteed. Daarbij gaan de samenstellers niet voorbij aan de kritische vragen die men in deze tijd – mede op grond van allerlei wetenschappelijke vondsten – ten aanzien van de Bijbel kan stellen. ‘Het ontstaan van de Bijbel’ is bedoeld als een populaire inleiding tot de Bijbel.

Een boek dat niet alleen vertelt hoe de oudste manuscripten ontstonden, maar ook hoe die – via allerlei vertalingen – de eeuwen trotseerden en ons [ongeschonden!] bereikten.

Een boek voor de ‘denkende mens’ van deze eeuw die zich wil verdiepen in de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van ’s werelds meest unieke boek: de Bijbel.

Auteur: Oswin T. Ramaker (redactie)
ISBNr: 9070100215 /9789070100216

Extra informatie

Gewicht 760 g
Afmetingen 290 × 200 × 20 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Het ontstaan van de Bijbel : van kleitablet tot boekdrukkunst – O.T. Ramaker (met hoes)” te beoordelen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niet leverbaar Wij sturen een email zodra deze weer op voorraad is. Vermeld daartoe onderstaand je email adres.
Email Quantity We verkopen of verhuren uw persoonlijke gegevens niet aan derden.