Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBoeken bij de BijbelAantekeningen bij het Oude Testament – Drs. W.Chr. Hovius

Aantekeningen bij het Oude Testament – Drs. W.Chr. Hovius

3,95 incl. BTW

Auteur: W.Chr. Hovius
ISBNr: — geen —
Uitgever: Echo, 1975/1978
Uitgave: Paperback, 118 blz.
Kwaliteit: In goede staat

2 op voorraad

Beschrijving

Echo, nr. 922

In dit boek worden de achtergronden van het Oude Testament toegelicht, komen achtereenvolgens alle oudtestamentische bijbelboeken aan de orde, terwijl ook gebruiken en figuren, o.a. de offers, de kalender, koningen, profeten en priesters, worden besproken. Om te beginnen een handig boek.

Recensie:
Dit boekje is uitgegeven om de belangstellende lezer wat dichter bij de boodschap van het Oude Testament te brengen. Daarvoor geeft de schrijver „Aantekeningen” bij alle Bijbelboeken; hij geeft daarbij vnl. aandacht aan tijd en wijze van ontstaan, schrijver, overzicht van de inhoud en” (soms) van de wijze, waarop een bepaald bock op zijn plaats in de Bijbel is terecht gekomen. Het boekje besluit met enkele gegevens over de Joodse kalender, de Joodse feesten, de namen, die voor God gebruikt worden, heilige personen en Oudtestamentische offers.

Mocht er een herdruk komen “en dat verwachten we van dit boekje zeker” dan zagen we o.m. graag een verklaringvan alle namen van de bijbelboeken (ook van de profeten), enkele opmerkingen over de wijze waarop “ook nu nog” de feesten gevierd worden en een uitgebreider bespreking van de offeranden opgenomen. Evenwel, aan uitbreiding van “aantekeningen” komt geen einde. Ik heb in dit boek een geargumenteerd persoonlijk standpunt van de schrijver t.a.v. het ontstaan van de verschillende Bijbelboeken gemist. Niettemin krijgen we in dit boek heel wat informatie, op een wijze, die voor iedereen toegankelijk is. De prijs kan geen bezwaar zijn.

Gepubliceerd op: 18 juli 1975 C. Meeuse. / Digibron

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Drs. W.Chr. Hovius
ISBNr: — geen —

Extra informatie

Gewicht 180 g
Afmetingen 220 × 148 × 12 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Aantekeningen bij het Oude Testament – Drs. W.Chr. Hovius” te beoordelen