Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBiografieënLeven en Sterven van Jan de Bakker (Johan Pistorius Woerdensius 1499-1525) – J.D. van Leeuwen

Leven en Sterven van Jan de Bakker (Johan Pistorius Woerdensius 1499-1525) – J.D. van Leeuwen

1,95 incl. BTW

Auteur:J.D. van Leeuwen
ISBNr:— geen —
Uitgever:Hervormd Bondsbureau, 1982
Uitgave:Gebrocheerd, 16 blz.
Kwaliteit:In goede staat

Uitverkocht

Categorieën: ,

Beschrijving

Dit boek vertelt over de eerste martelaar van Holland, Jan de Bakker. 

Het is nog maar aan het begin van de Reformatie als Jan de Bakker tot bekering komt. Dit brengt hem in grote problemen en al spoedig is hij nergens meer veilig. Tenslotte wordt hij veroordeeld tot de brandstapel als hij nog maar 26 jaar oud is. Jan de Bakker leerde de Heere meer gehoorzamen dan de mensen.

Recensie(s)
In september 1525 werd de jonge priester Jan de Bakker (ook wel Pistorius of ‘van Woerden’ genoemd) in Den Haag tot de dood op de brandstapel veroordeeld. Hij was nog maar 26 jaar, toen hij als eerste martelaar om het geloof in de Noordelijke Nederlanden wegens ‘ketterij’ moest sterven. In zijn parochie in Woerden had hij er blijk van geven, de ‘nieuwe leer’ te steunen. Daarmee duidde men de denkbeelden van de kerkhervormer Maarten Luther aan. Hij uitte in die jaren in Duitsland felle kritiek op de vele misstanden in de R.K.-kerk. Ook Jan de Bakker verzette zich tegen de aflaatpraktijk, het verplichte celibaat (hij trouwde zelfs!), de positie van de Paus. Het kwam hem op een kerkelijk proces te staan, dat hem het leven kostte. Een verhaal in de verteltrant van Van de Hulst en Anne de Vries, voor onze tijd tamelijk gedateerd. Met zwart-witte tekeningen. De doelgroep: de jeugdige lezers uit de reformatorische gezindte. Vanaf ca. 9 jaar.

(Biblion recensie, H.L. Bogaard.)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur:J.D. van Leeuwen
ISBNr:— geen —

Extra informatie

Gewicht24 g
Afmetingen215 × 140 × 3 mm
X