Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenBiografieënIn die Geest : De inspiratie van de Marienburgvereniging – Mariek van Baest, Huub Oosterhuis, Rik Torfs

In die Geest : De inspiratie van de Marienburgvereniging – Mariek van Baest, Huub Oosterhuis, Rik Torfs

2,95 incl. BTW

Auteur’s: Mariek van Baest,
Huub Oosterhuis,, Rik Torfs
ISBN-10:
ISBN-13:
9056250485
9789056250485
Uitgever: Valkhof Pers, 1998
Uitgave: Paperback, 111 blz.
Kwaliteit: Zo goed als NIEUW

Op voorraad

Beschrijving

In die Geest : De inspiratie van de Marienburgvereniging

In die geest verschijnt vanuit die inspiratie om het derde lustrum van de vereniging te markeren.

Hoe worden mensen zich bewust van wat hen aandrijft en hoe geven ze daar uitdrukking aan; in woord en daad, in persoonlijk leven en sociale verbanden? Marieke van Baest, Huub Oosterhuis en Rik Torfs – allen lid van de Mariënburg-vereniging – beschrijven in dit boek hun eigen ervaring met de nabijheid en de werking van de geest in persoonlijke omgang, gemeenschapsleven en kerkelijke organisatie en doen handreikingen voor een bewust en geloofwaardig geloofsleven. Marion Corvers, de huidige voorzitter van de Mariënburgvereniging, schetst in haar voorwoord de geschiedenis van de vereniging en plaatst die, met de overwegingen van de overige auteurs, in het perspectief van de huidige tijd.

Recensie(s)
De titel van dit boekje verwijst naar de geest die leefde in een aantal rooms-katholieken die hen er toe bracht in 1983 de Mariënburgvereniging op te richten. Vanwege dit derde lustrum wordt nu dit boekje uitgegeven. Het is een terugblik en tegelijk is het bedoeld om gelovigen te bewegen op de ingeslagen weg verder te gaan. Naast de bijdragen van de drie genoemde auteurs is vooral de inleiding van Marion Corvers, voorzitter van de Mariënburgvereniging, van belang. In twaalf bladzijden schetst zij op heldere wijze hoe de beweging ontstond in een land waar de tegenstellingen tussen groepen katholieken steeds groter werd en hoe die tegenstellingen overbrugd werden, onder andere in nauwe samenwerking met de in 1985 ontstane Acht Mei Beweging. De drie bijdragen ademen alle de geest van de Mariënburgbeweging: de geest moet de kans krijgen, mystieke inspiratie kan daarbij helpen en kerkelijke structuren die er nu eenmaal zij , hoeven niet altijd een barrière te zijn. Alles bij elkaar een inspirerend boekje, bestemd vooral voor degenen die in hun lokale gemeente een bijdrage willen leveren aan vernieuwend élan binnen de kerk. In een bibliotheek waar rooms-katholieken ruim vertegenwoordigd zijn, mag dit boekje niet ontbreken.

(Biblion recensie, Dr. H.Chr. van Bemmel.)

Zie voor verdere TOELICHTING ook de ACHTERZIJDE van het boek !

Auteur: Mariek van Baest, Huub Oosterhuis, Rik Torfs
ISBN: 9056250485 , 9789056250485

Extra informatie

Gewicht 140 g
Afmetingen 205 × 120 × 10 mm