Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenKind en JeugdBijbel voor de kinderen : Deel 1 : Het Oude Testament met zingen en spelen – dr. J.L. Klink (14e druk)

Bijbel voor de kinderen : Deel 1 : Het Oude Testament met zingen en spelen – dr. J.L. Klink (14e druk)

6,95 incl. BTW

Auteur: dr. J.L. Klink; ill. Piet Klaasse
ISBN10:
902934014
Uitgever: Het Wereldvenster,
14e druk 1974
Uitgave: Gebonden rood linnen,
320 blz. zonder stofomslag
Kwaliteit: In goede staat,
zonder stofomslag

1 op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Uitstekend voorleesboek

De vraag boe wij de bijbel naar de kinderen en kinderen naar de bijbel kunnen brengen, komt de laatste jaren meer en meer aan de orde. De bijbel is een verzameling van veelsoortige geschriften. Voor kinderen zoeken wij de verhalen uit de bijbel zodat er zelfs gesproken wordt van ‘bijbelse geschiedenis’. Toch vormen de verhalen maar een onderdeel van de hele bijbel en zijn op zichzelf meer dan berichten over gebeurtenissen. De bijbel is een geloofsboek en niet alleen de spreuken, profetieën en brieven, maar ook de verhalen willen een zeer bepaalde boodschap overbrengen.

Deze kinderbijbel veronderstelt een mondeling onderricht waarbij men juist met oudere kinderen ingaat op de aard van de bijbelse overlevering en op de steeds weerkerende vraag- ‘Is het allemaal echt zo gebeurd?’

In dit lees- en voorleesboek hebben wij echter de bijbelse verhalen zo min mogelijk willen storen met onze eigen vragen en gedachten, bier en daar echter een nodige uitleg ongemerkt in de verhalen geweven. Zo wordt in de verbalen over Jezus de historische achtergrond geschetst, voor zover die is overgeleverd in de joodse traditie en bij de geschiedschrijver uit de eerste eeuw, Flavius Josephus. Al wordt deze kinderbijbel reeds jaren lang gebruikt bij het godsdienstonderwijs, toch is deze vooral geschreven als voorleesboek in het gezin.

Zie voor verdere TOELICHTING ook de TEKSTZIJDE van het boek !

Auteur: dr. J.L. Klink; illustraties Piet Klaasse
ISBNr: 902934014

Extra informatie

Gewicht 800 g
Afmetingen 253 × 185 × 26 mm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bijbel voor de kinderen : Deel 1 : Het Oude Testament met zingen en spelen – dr. J.L. Klink (14e druk)” te beoordelen