Tweedehands Christelijke boeken
HomeTweedehands Christelijke BoekenAntiekDe Pinkstergemeente : leerrede over Handelingen der Apostelen 2 : 42-47 – A.J. Eijkman

De Pinkstergemeente : leerrede over Handelingen der Apostelen 2 : 42-47 – A.J. Eijkman

3,95 incl. BTW

Auteur: A.J. Eijkman
ISBNr: — geen —
Uitgever: Scheffer & Co., 1893
Uitgave: Gebrocheerd, 18 blz.
Kwaliteit: In goede staat

Slechts 1 resterend op voorraad

Categorieën: ,

Beschrijving

Leerrede over Handelingen der Apostelen 2 : 42-47 gehouden op den 2den Pinksterdag, 22 Mei 1893, in de Nieuwezijdskapel te Amsterdam .

Het boek van de Handelingen der apostelen biedt een interessante beschrijving van de eerste christelijke gemeente te Jeruzalem; de belangrijkste passages staan in Handelingen 2,42-47 en 4,32-37. De schrijver zal ik, overeenkomstig de oudste tradities, Lucas noemen. Van de eerste christenen, die – volgens Lucas’ beschrijving – op de Pinksterdag waarop de heilige Geest was uitgestort zich hadden laten dopen in de naam van Jezus Christus, geeft hij de volgende karakteristieken. Zij hielden zich trouw aan het onderwijs van de apostelen, aan de onderlinge gemeenschap, aan het breken van het brood en aan het gebed. Zij hadden alles gemeenschappelijk en verkochten have en goed om de opbrengst ervan uit te delen aan wie daarvan iets nodig had. De gemeente, die met ongeveer drieduizend leden was begonnen, nam dagelijks in getal toe.

 

Auteur: A.J. Eijkman / Abraham Johannes Eijkman 
ISBNr: — geen —

Extra informatie

Gewicht 32 g
Afmetingen 225 × 145 × 3 mm